Biografiske skriblerier

                                                                     “…Øh…jo… de er da meget sjove…” K.S., kurator, kunsthistoriker og Busters lillesøster i Busters Verden.

 

1936: En bidende kold decemberdag, samme dag Gud vælger til halvt at inkarnere sig i sin fortvivlede søn og få måneder efter Hitler holder OL i Berlin, kommer min far til verden.

1938: Med en grøn bil hængende over hovedet debuterer Superman i Action Comics nr. 1, 35 år før jeg kommer til verden og får mulighed for at dyrke ham i alle afskygninger.

1939: En sen nattetime vender den forældremyrdede Bruce Wayne sit ansigt mod månen, får øje på en flagermus og erklærer for første gang: “A bat! That’s it! It’s an omen, I shall become a bat!”

1944: Ankomst min mor (work in progress).

1945: Min far vandrer rundt på vejene og forstår ikke, hvor alle de andre børn går hen, når de går andre steder hen.

1951: Min mor kommer i pleje.

1955: En fredag eftermiddag kører James Dean ind i en ingeniørstuderende, brækker halsen og dør.

1962: Den blege, bebrillede nørd Peter Parker bliver bidt af en radioaktiv edderkop og vågner op dagen efter med edderkoppesans og påfaldende klistrede hænder og fødder.

1966: Under festlige omstændigheder møder min mor og far hinanden, alt imens Galactus sender Silver Surfer til jorden for at undersøge, hvor mange kalorier den indeholder.

1969: Staten godkender min undfangelse.

1973: Ankomst mig (work in progress).

1978: Jeg står på en villavej i Århus og spiller badminton med boligspekulanten.

1979: Møder Mette Schou, mit livs store præ-pubertære kærlighed.

1980: Jeg begår den største helligbrøde af alle, jeg stjæler en astronaut i lego (work in progress).

1981: Kravler rundt i mine forældres krybekælder med den revolutionsromantiske lektor og forestiller mig, at jeg er Indiana Jones.

1983: Min far tager mig med i biografen for at se Jediridderen vender tilbage, og dér, midt i biografens mørke, mens Luke Skywalker først lemlæster sin far, Darth Vader, med et lyssværd og dernæst erklærer ham sin store kærlighed kort før han udånder, indser jeg, at livet efter Star Wars aldrig vil blive det samme igen.

1984: Jordens største komiker Andy Kaufman dør, og jeg sidder i en mørk kælder langt ude på bøhlandet og hører døde stemmer på en gammel, skrattende båndoptager.

1986: Med få dage imellem dør først min kat Pjevser og så min oldefar, men efter sommerferien begynder jeg på en ny og mere cool folkeskole, hvor jeg, måske som et plaster på såret, allerede efter et par dage forelsker mig i Line Eydes numse.

1987: Spiller kort med den rødhårede pedel i frikvartererne og prøver at redde ham fra et liv som pedel.

1989: Begynder på gymnasiet og møder den ikke altid lige tilregnelige journalist.

1991: Kirsten og min farfar dør, og i et anfald af ulykkelig kærlighed tager jeg 20 kodimagnyler, drikker en halv flaske snaps og skriver verdens hidtil mest patetiske dagbogsnotat.

1992: Mine forældres ven Kurt skyder sin kone, svigermor og sit nyfødte barn, og jeg bliver tvangsaktiveret på Steensminde.

1993: I et hjem for afvænte alkoholikere forlader jeg, halvbedugget og 2-3 år for sent, mit liv som jomfru.

1994: Min kæreste har ondt i maven og går hjem kort før en deprimeret specialestuderende går amok med et gevær på Trøjborg.

1997: Min morfar forlader livet, i et splitsekund, under morgenrutinen på et sygehus i Rønne.

2002: Jeg dingler rundt i København som fordrukken single zombie og leder efter den store mening med livet.

2003: Indleder et forhold til først en anorektiker, siden en bulimiker, og da begge forhold er gået i vasken, begynder jeg igen at dingle rundt i København som fordrukken single zombie og lede efter den store mening med livet.

2009: Jeg køber et Batman-blad i Vallensbæk, samme dag indlægges min kæreste med akut svangerskabsforgiftning og to måneder senere, dagen før min datter skulle være født, dør min bedstemor.

2010: Min anæmiske virksomhedskonsulent Arne prøver at få mig ud af min komfortzone, og jeg køber en pistol til min Han Solo-action figur og sælger fire Elverfolket-album til en døv pige.

2011: En byttehandel med en lokal antikvarboghandler tager en uventet drejning og langsomt glider de ellers nøje planlagte begivenheder mig af hænde, og for nærmest at føje spot til skade vender jeg en dag hjemme i lejligheden, mens sneen falder over byen, en pakke cornflakes forkert.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *